İşkembe Çorbası 

Malzemeler 

1 kg işkembe 

1 paket krema 

3 kaşık yoğurt 

3 kaşık un

1 yumurta 

1 tatlı kaşığı tuz 

1-2parça kemik

3-4 diş sarımsak 

Sirke 1 tatlı kaşığı pul biber 

Ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı 

Hazırlanışı:

İşkembeleri tuz ile iyice ovuyoruz.(Temizlemek ve bakteri  öldürmek için)Ovduktan sonra 2 kere üzerine çıkacak kadar su doldurup kaynatıyoruz ve o ilk iki suyu döküyoruz. 3. Kere su doldurduğumuzda kemikleri,tuzu da içine atıp kaynatıyoruz. Yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Daha sonra kemikleri çıkartıp işkembeleri küp şeklinde doğruyoruz. Bir kasede yumurta,yoğurt ve unu çırpıyoruz. Çorbaya eklemeden sıcak çorba suyundan karışıma ilave edip sulandırılmış şekilde çorbaya ekliyoruz. Doğranmış işkembeleride ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Servis yaparken sarımsakları rendelediğimiz sirke ve yağda yaktığımız pul biberle servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

İşkembe Çorbası ” için bir yorum

Yorum bırakın