Malzemeler
1 kg işkembe
1 paket krema
3 kaşık yoğurt
3 kaşık un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1-2parça kemik
3-4 diş sarımsak
Sirke 1 tatlı kaşığı pul biber
Ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
İşkembeleri tuz ile iyice ovuyoruz.(Temizlemek ve bakteri öldürmek için)Ovduktan sonra 2 kere üzerine çıkacak kadar su doldurup kaynatıyoruz ve o ilk iki suyu döküyoruz. 3. Kere su doldurduğumuzda kemikleri,tuzu da içine atıp kaynatıyoruz. Yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Daha sonra kemikleri çıkartıp işkembeleri küp şeklinde doğruyoruz. Bir kasede yumurta,yoğurt ve unu çırpıyoruz. Çorbaya eklemeden sıcak çorba suyundan karışıma ilave edip sulandırılmış şekilde çorbaya ekliyoruz. Doğranmış işkembeleride ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Servis yaparken sarımsakları rendelediğimiz sirke ve yağda yaktığımız pul biberle servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
İşkembe Çorbası Özellikle Kışın Ve Gece Saatlerinde İçtiğimde Bana Büyük Bir Haz Veren Ye Gane Çorbadır Ellerinize Emeğinize Sağlık Teşekkür Ederim
BeğenLiked by 1 kişi