Ispanaklı Tuzlu Rulo

Ispanaklı tuzlu rulo

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış ıspanak yaprağı (püre haline getirtilmiş)

1 buçuk su bardağı un

4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz 

1 paket kabartma tozu 

4 yemek kaşığı zeytinyağ 

4 yemek kaşığı su

Üzerine ve arasına:

1 kase közlenmiş kırmızı biber

1 havuç rendesi

1 çap dereotu

1 kutu süzme yoğurt 

Hazırlanışı:

Yumurtaları sarısını ve beyazını ayrı kaba ayırıp her kabın içine yarım tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Beyazı kar haline gelip mikserin ucundan akmayacak kıvamagelene kadar çırpıyoruz. Sarısını ilk tek olarak çıktıktan sonra haşlanmış püre haline getirtilmiş ıspanak yaprağını ilave edip çırpıyoruz. Su ve zeytinyağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son un ce kabartma tozu eleyerek ekleyip son kez çırpıyoruz. Yumurta beyazını diğer karışıma iki seferede ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız ıspanaklı pandispanyamızı döküp düzeltip 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen pandispanya ilk sıcaklığı geçince rulo halinde biraz bekletiyoruz. Pandispanya soğuduktan sonra süzme yoğurt sürüp közlenmiş kırmızı biber seriyoruz. Rulo haline getirip dış yüzeyini de süzme yoğurt ile kapandıktan sonra ince doğradığımız dereotunu ve rendeleyip pişirdiğimiz havuclarla süslüyoruz. Dolapta soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Yorum bırakın